We use cookies.

Learn more

Nyílt Parlament Meetup + K-Monitor kocsmakvíz (11.27) 2017. november 20.

Kutatók és adatelemzők beszélnek a parlamenti adatok közzétételének fontosságáról, és arról, mit lehet kihozni belőlük. A beszélgetés után K-Monitor kocsmakvíz, a helyszín a Gólya!
Az Országgyűlés működésének legfontosabb követelménye a nyilvánosság. Egy demokrácia polgáraként jogunk van ahhoz, hogy a minket érintő legfontosabb döntések meghozataláról és a bennük részt vevőkről minden információhoz hozzájuthassunk. Ma már nem adja a TV a parlamenti üléseket, de az informatika fejlődése számos új lehetőséget kínál a törvényhozás sokdimenziós elemzésére. Ehhez a parlamenti adatok megnyitása szükséges: szkennelt oldalak helyett gépileg feldolgozható formában.

A 2017-es nemzetközi Nyílt Jogalkotási Hét (GLOW) eseményeihez kapcsolódva a K-Monitor a magyar parlamenti adatok hasznosításával foglalkozó kutatókat, szakembereket összehozva azt szeretné bemutatni, hogy milyen előnyökkel jár, ha a fő döntéshozatali szerv munkájával kapcsolatos adatok a lehető legnagyobb mélységben hozzáférhetők a tudósok és az egyszerű állampolgárok számára. A Meetupon a hazai kutatások mutatkoznak be, az eseménynél pedig külföldi jó gyakorlatokat osztunk meg. 

A nyílt adatos meetup után a K-Monitor szervezésében egy parlamenti témájú kocsmakvízt is tartunk, ahol a csapatok a rendszerváltás utáni politikában való jártasságukat bizonyíthatják be.

17:30-19:00 Nyílt parlament MEETUP (résztvevők hamarosan!)
19:00-20:30 K-Monitor kocsmakvíz

A kvízre ideálisan 4-5 fős csapatokat várunk. Köszi, ha írsz előtte nekünk az info@k-monitor.hu-ra , ha jönnél, de beesni is ér. Az esemény facebook-oldala.